Home
РУТ АММАНН PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Вторник, 20 Март 2012г. 00:00ч.

ruth

Рут Амманн работи като аналитик и Sandplay-терапевт в Цюрих и има статут на обучаващ аналитик към IAAP. Рут преподава в Юнг-институт в Цюрих,където понастоящаем оглавява академичния съвет. Органганизира и провежда обучения за пясъчни терапевти в Италия, Германия, Дания, Англия и САЩ, Австралия, Азия и Китай.

Самата тя е възпитаник на Юнг-институт в Цюрих. Там изучава и метода Терапевтична игра с пясък при Дора Калф създателката на този уникален метод. Впоследствие става неин асистент в продължение на 3 години.

Терапевтична игра с пясък я привлича, заради отличната си терапевтична ефективност, както и със своите художествени, пространствени и творческите аспекти. Като дългодишен практикуващ архитект и психотерапевт, Рут Аман има особено отношение към пространствата и сградите. „Всичко, което ние конструираме и изграждаме в света извън нас е отражение на нашия вътрешен свят – казва тя – трябва да има много повече Ерос (свързаност) не само в нашите отношения с хората, но и в проектирането и изграждането на околната среда и пространствата, в които живееем.”

Рут Амманн има множество публикации на статии и книги свързани с пясъчната терапия.

Последна промяна от Сряда, 21 Март 2012г. 12:18ч.
 
Main page Contacts Search Contacts Search