ОБУЧИТЕЛИ PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Понеделник, 07 Юни 2010г. 13:10ч.


Хелга ТомасД-р Хелга Томас,

аналитик от Германия

Д-р Хелга Томас е завършила славянска и немска филология, в Гьотинген, Германия. Случайно или не през 1966/67  тя пристига в София и работи 1 година като специализант при  академик Петър Динеков в СУ “Св. Климент Охридски”.  Докторската й дисертация е защитена в Саарбрюкен през 1970г. Темата е “Влиянието на старата българска литература върху българското народно творчество (върху материал от приказки за животни)”. Тази дисертация е плод не само на теоретично знание, а и на изследователско усилие – Хелга Томас изучава нашия фолклор не само от текстове и записки, тя самата пътува из Родопите, където събира и обработва български народни приказки, песни и предания. В София д-р Хелга Томас за първи път се запознава с работите на Юнг. Попада й сборник със статии на Юнг “Символите на духа”. Постепенно идеите на Юнг я завладяват и през 1971г. заминава за Цюрих. Там в Института “ К.Г.Юнг ”изучава аналитична психология  и през 1975 година се дипломира като аналитик. Завръщайки се в  Германия, тя дълги години работи като аналитик индивидуално и  с групи. През 2003 г. след повече от 30 години Юнг води д-р Х.Томас отново в България на организирана от Юнг общество международна конференция. От този момент нататък тя често посещава нашата страна като лектор, аналитик и супервизор на членовете на Юнг общество.

 

Ерел Шалит

 Д-р Ерел Шалит,

юнгиански аналитик от Израел, член на IAAP. Обучаващ аналитик и супервизор по аналитична психология. Ерел Щалит е академичен директор на прогрмата по Юнгианска аналитична психология в Bar Ilan University. Той е бивш президент на Израелското Общество по аналитична психология, а от 2010 година почетен секретар на Комисията по Етика на Международната асоциация по аналитична психология. Д-р Ерел Шалит е търсен лектор  в различни професионални институции, университети и културни форуми в Израел, Европа и САЩ. Бил е директор на клиника за психично здраве на Shamai Davidson Community в психиатричния център Shalvata в Израел. Служил е като офицер  в медицинския корпус на Израелската армия и е член на Съвета за мир и сигурност. От 2002г. той е чест гост на Българското Юнг Общество като лектор и супервизор. В дългогодишената си дейност като свързващо лице на БОАП с Международната асоциация, работи с голяма енергия и съпричастност за утвърждаването на юнгианската мисъл и терапевтична практика у нас. Ерел Шалит е автор на множество статии публикувани в значими професионални и културни издания и няколко книги по аналитична психология. Благодарение на  издателство Леге Артис, издадени на български език са книгите му „Комплексите. Пътят на трансформация от архетипа до Аза” и „Врагът, Куцият и Просякът. Сянка по пътя на героя”. Някои от неговите книги са номинирани и награждавани за теоретичен принос. http://www.eshalit.com/

 

Валтраут Кьорнер


Д-р Валтраут Кьорнер,

аналитик и преподавател в Института К.Г.Юнг в Цюрих

Родена  през 1944 г. в Германия. Теолог, юнгиански аналитик. Доцент в К.Г.Юнг Институт в Цюрих, Швейцария. Част от изследванията и са посветени на търсене на дълбинно-психологическите причини за антисемитизма. Докторската и дисертация е на тема: “ Анимусът и ролята му за освобождение на жената”. Основните и интереси са в областта на сънищата, митовете и приказките, архетипната аналитична психология.

 

 

 

Кристиян Вочински

д-р Кристиан Войчицки,

психотерапевт и аналитик от Германия

Кристиан Войчицки е психотерапевт, психоаналитик. Има диплома по психотерапия и психоанализа, а така същи в юнгианска психотерапия - C.G.Jung - Институт, Берлин. Преподавател в Хумболтовия университет и Институт за психотерапия, Берлин.Членство в психотерапевтични организации: IAAP, DGAP (Deutsche Gesellschaft für Analytische Psychologie), MEG (Milton Erickson Gesellschaft für Klinische Hypnose), IfP (Institut für Psychotherapie Berlin)

Тел. 49-30-86421523

Е-майл: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

 

Андреас фон Хайдволф

 

Д-р Андреас фон Хайдволф,

психиатър и юнгиански аналитик от Австрия

Д-р Андреас фон Хайдволф е психиатър и юнгиански аналитик. Роден е през 1960 г. в Германия където завършва медицина и защитава дисертация. От 1988 г живее в Австрия  и там получава анлитичното си обучение. Той е аналитик и супервизор в Залцбургското Общество по дълбинна психология- Институт “ К.Г.Юнг “. Става негов президент през 2000г. От 2004г. гостува  на Българското общество по аналитична психология като лектор и супевизор.

 

 

Красимира Байчинска

д-р Красимира Байчинска,

психолог, музикален и юнгиански ориентиран психотерапевт.

Супервизор и обучител е в обучителната програма на БОАП “К.Г.Юнг”. Бивш преседател на БОАП. Красимира Байчинска е доктор по психология, ст.н.с. II ст., ръководител секция по психология на личността и генетична психология в Институт по психология към БАН. Основател и ръководител на семинара “К. Г. Юнг” (1992 - 2000г.). Преподавател по аналитична психология в НБУ (1999-2001), Член на Американската психологическа асоциация, Българска асоциация по психология, Българска асоциация по музикотерапия и БОАП. Има публикувани множество статии и няколко книги, последните от които: „Златното момиче” - посветена на българските женски приказки и „Ценностите на съвременната българска култура”.

 

 

Светлана Николкова

 д-р Светлана Николкова,

психиатър, юнгиански психотерапевт, психодрама терапевт и обучител. Супервизор и обучител е в обучителната програма на БОАП “К.Г.Юнг”. Дългогодишен председател на БОАП и понастоящем - председател на Комисията по обучения и стандарти на обучителната програма на БОАП „ К.Г.Юнг”.

Завършила е медицина през 1981г., в СССР, специализира психиатрия през 1985г. През 1988 защитава докторска дисертация „Психотерапия на пациенти с неврози и кризи във всички стадии на развод”. Председател е на Институт за психодрама-практики „ХИЕРОН”. Асистент в СУ”Климент Охридски”. Светлана Николкова е групов и индивидуален терапевт. Работи с терапевтични групи от 1985 година и с обучителни от 1993г. Тя е първият сертифициран юнгиански психотерапевт в България. Светлана Николкова е съставител и един от авторите в книгата “Психиатрия за общопрактикуващи лекари ”.

 

 

Мария Йорданова

Мария Йорданова,

психолог, юнгиански ориентиран психотерапевт

Завърш ва висшето си образование в Московския държавен университет - факултет по психология, със специализация на катедра по невро и патопсихология (1975). Има с пециалност по медицинска (клинична) психология - Медицинска академия, София   (1987 г.). Сертифицирана като юнгиански ориентиран терапевт през 2008 г. До 1989г. работи като психолог в сферата на медицината, а от 1990 до 2007 г. като училищен психолог. Треньор и обучител е по програми за здравно образование, разрешаване на конфликти, междукултурно разбирателство, съветване на връстници ( Peer Counseling ) и гражданско образование; автор и съавтор на издания на център „Отворено образование”: „SOS приятели”; „Образование за демократично гражданство (начален и среден курс)”; „Кой съм аз?”. От 2007 година има частна практика като психотерапевт. Практикува пясъчна игрова терапия ( Sandplay therapy ) и арт терапия като юнгиански ориентиран терапевт. Работи предимно с деца. Член е на Дружеството на психолозите в България и на Българско общество по аналитична психология „К.Г.Юнг”.

 

Петя Хорозова

 

Петя Хорозова,

психолог, детски психотерапевт, юнгиански психотерапевт.

Супервизор и обучител е в обучителната програма на БОАП “К.Г.Юнг”.

Родена през 1949 г. Завършва философия и психология в СУ през 1972 г. Работи 20 год. в Института по образованието „Т. Самодумов “ до закриването му през 1992 г. От 1992 г. До 2000 работи като училищен психолог. От 2000 г. е на частна практика като психотерапевт. Завършва обучение по позитивна психотерапия през 2000. От 2004 г. е лектор към Дружеството по позитивна психотерапия в България. През 2007 г. Завършва обучението си по програмата за психотерапевти с юнгианска ориентация. Работи с деца, юноши и възрастни.

 

 

Ан ШерерАн Шерер (Ann Shearer),

доктор по философия, юнгиански аналитик от Англия, член на IAAP,

автор на 8 книги и множество статии с принос в развитието на юнгианското движение по света. Ан Шиърър е висш член и бивш ръководител на Независимата група на аналитичните психолози в Лондон. Тя прави тренингови групи и обучения в много страни по света. Особени заслуги има за развитието и израстването наАсоциацията на Юнгианските аналитици в Южна Африка и Санктпетербургската развитийна група, чийто първи дипломирани членове вече са факт. Ан Шерер е първият сътрудник на Кралския литературен фонд от Кралския колеж в Лондон. Нейните специални интереси са в областта на митологията и това, какво митологията може да ни каже за психологичните процеси. Ето някои заглавия от нейното творчество: „От древния мит към съвременната терапия”,”Когато принцесата умря: размисли на юнгианския аналитик”, „Жената: сменящи се образи”, „Атина: образ и енергия” „ Темида: богиня на сърцето, душата справедливостта и помирението”.

 

Последна промяна от Вторник, 29 Май 2012г. 10:11ч.
 
Main page Contacts Search Contacts Search